умови режим та строки зберігання соків

умови режим та строки зберігання соків


Соки і компоти, фасовані в скляну і полімерну прозору тару, зберігають у приміщеннях, захищених від потрапляння прямих сонячних променів. Термін придатності соків і компотв, з дати виготовлення при температурі від 0? С до +25? С становить не більше: · у скляній тарі - 2 років; соків виготовлених з використанням буряка, соків, підданих молочнокислого бродіння, - 1 року; вітамінізованих соків - 1 року; · в металевій тарі - 1 року; томатного соку - 2 років; · стерилізованих (пастеризованих) в теплообмінних апаратах і фасованих у споживчу тару з комбінованих матеріалів 9 міс.


умови та строк зберігання соку після розкриття паковання; напис «Берегти від потрапляння прямих сонячних променів» (для соків, фасованих у прозору споживчу тару); інформацію щодо сертифікації (за наявності) . Для соків, виготовлених із доданням цукрів чи підкислювачів, однойменного натурального соку чи пюре із того самого виду плодів, додані компоненти зазначають у складі у порядку зменшення об’ємних часток згідно з рецептурою. Не дозволено зазначати на етикетці чи безпосередньо на споживчій тарі зображення фруктів чи овочів, сировину з яких не використовували для виготовляння соку.


Пакування, маркування, зберігання та транспортування плодово-ягідних соків. Плодово-ягідні соки упаковують в упаковку: - тетрапак місткістю 0,2; 0,5; 1; 2 літра. - поліетиленові пляшки місткістю 0,5 літра. - скляні банки місткістю 2; 3 літра. Натуральні соки маркують відповідно до ГОСТ 13779-81. на упаковці та етикетках вказують назву, місткість, споживчу цінність, виробник, строки та умови зберігання, а також додатково “Освітлений” чи ”Неосвітлений”. Всі компоненти, які використовуються для виробництва того або іншого виду нашої продукції, обов'язково вказуються на упаковці.


У нижченаведених таблицях ми наводимо строки та умови зберігання рослинної продукції. Однак треба врахувати, що вони відносяться до «відбірною» продукції. Зауважимо також, що змінювати режим зберігання слід в залежно від мети зберігання. Наприклад, якщо фрукти призначені для подачі на стіл у свіжому вигляді, то термін їх зберігання в холодильнику повинен бути коротшим, ніж для фруктів, призначених для варення або для приготування соків. Втім, якщо ви відклали якусь кількість ягід або плодів для цієї мети, навряд чи є сенс зберігати їх в холодильнику: робіть з них варення, компоти або соки відразу ж, а в холодильник вибирайте те, що хочете.


Режими зберігання товарів – це сукупність умов, що забезпечують максимально тривале зберігання продукції. 1. Температура повітря впливає на активність ферментів та швидкість розвитку мікроорганізмів, чим нижча температура тим дані псувні процеси будуть сповільнюватися. - Спиртове, характерне для псування соків. Інколи може відбуватись оцтовокисле та маслянокисле. 2. Пліснявіння пов’язане із розвитком цвілевих грибів, які активізуються за умов підвищеної вологості та відсутності вентиляції. 4) умови та строки транспортування та зберігання; 5) технічне оснащення складських приміщень та торговельного залу; 6) кліматичні умови та пора року.


Умови зберігання харчових продуктів залежать від їхнього хімічного складу і властивостей. Відповідно до цих факторів продовольчі товари можна поділити на три групи. Тому строки зберігання охолоджених продуктів порівняно невеликі: для яловичини вони становлять 10 діб, дрібнокускових напівфабрикатів — 1 добу, ковбас варених, сметани — 3 доби, сиру — 1,5 доби. При зберіганні заморожених продуктів основним регульованим параметром є температура. Кріоскопічна точка— це температура, при якій відбувається замерзання тканинного соку продуктів. Санітарний режим - у сховищах необхідно витримувати при зберіганні усіх продовольчих товарів.


Режим зберігання передбачає певну температуру, швидкість руху повітря, відносну вологість. Варто суворо слідкувати за дотриманням термінів реалізації продуктів, особливо швидкопсувних. Так, крупнокускові напівфабрикати з м'яса зберігаються 48 год. при температурі 2-6°С, порціонні без панірування напівфабрикати - 36 год.; порціонні паніровані напівфабрикати - 24 год.; напівфабрикати м'ясні січені- 12 год.; риба всіх найменувань - 48 год. при температурі 0-2°С; риба заморожена - 24 год. при тій же температурі; молочнокисла продукція зберігається не більше 36. Порушення встановлених правил і режимів зберігання, транспортування і відпуску товарів може призвести до товарних втрат. Вони поділяються на два види: нормовані і ненормовані.


Режим зберігання — це комплекс умов, які забезпечують певну якість продукції на кінець зберігання. Якість продукції повинна підтримуватися на такому рівні, який був при закладанні її на зберігання (кісточкові, ягоди, дині, кавуни, картопля, коренеплоди та ін.). Якщо овочі чи плоди мали знімальну стиглість, режим їх зберігання має забезпечувати нормальне настання фізіологічної і споживчої стиглості, а для овочів і плодів насінного призначення — оптимальні умови для проходження диференціації бруньок, які б запобігали появі «упрямців» на маточних насадженнях. Створення режиму зберігання — досить .


На підприємстві повинні суворо дотримуватися умови та терміни зберігання харчових продуктів. Не допускається зберігання продуктів поза складських приміщень, навалом на підлозі і т.д. Приміщення для зберігання сухих продуктів повинне бути: 1. Сухим, добре вентильованим (кратність обміну повітря по витяжці - 2), 2. Мати постійну температуру (+12 º С) і вологість (60-65%). Зберігання таких продуктів здійснюється відповідно до діючих Санітарних правил "Умови, терміни зберігання особливо швидкопсувних продуктів". Ці продукти зберігають в охолоджуваних камерах. Охолоджувані камери повинні бути ізольовані від машинного відділення.


Режим харчування залежить від режиму роботи ДНЗ і затверджується керівником закладу. Їжу необхідно видавати дітям у суворо визначений час, чотири-п’ять разів на добу, з інтервалами у 3 — 4 години. Звісно, у цьому питанні все залежить від режиму роботи закладу. Зазначимо: терміни реалізації та умови зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються, наведені у додатку 4 до Інструкції № 298/227. Також відзначимо: ураховуючи можливі перебої у постачанні продуктів харчування, у ДНЗ повинен бути двотижневий запас рибних, м’ясних консервів, молочних продуктів тривалого терміну зберігання, фруктів. При цьому запас овочів повинен бути не більше ніж на 20 діб, круп, бобових — 30 діб.


При зберіганні сировини і продуктів мають дотримуватися вимоги санітарних норм відповідно до СанПіН 42-123-4117-86 «Умови, терміни зберігання особливо швидкопсувних продуктів». Відповідальність за дотримання і контроль санітарних правил несуть керівники підприємств, які виробляють і транспортують швидкопсувні продукти, підприємства ресторанного господарства і торгівлі. Велике значення має правильне розміщення товарів з урахуванням максимального використання площі складів, можливості застосування механізмів, забезпечення безпеки роботи персоналу, оперативного обліку товарно-матеріальних цінностей.


В соках, компотах, виготовлених з винограду, іноді може з’явитися осад у вигляді часток сірого кольору. Це винний камінь, який внаслідок реакції при зберіганні випадає в осад. Іноді може з’явитися такий вид браку, як бомбаж — здуття кришки і навіть її зривання. Строки зберігання консервів. У найбільш сприятливих умовах зберігання в консервованих продуктах взаємодія хімічних речовин протікає повільно. Після 1—2 років зберігання зміни ледь помітні, але чим довше зберігаються консерви, тим більше може з’явитися дефектів. Дотримуючись усіх правил збирання, зберігання і підготовки сировини, режимів консервування, можливо зберегти до 80 % вітамінів від початкового їх вмісту.


До таких умов відносяться: температурно-вологісний режим та концентрації кисню й діоксиду вуглецю в атмосфері камери. Поряд з випаровуванням вологи, процес дихання неминуче супроводжується звтратоюмаси плодів й овочів. Швидкому випаровуванню вологи й зів'яненню рослинних продуктів сприяють . Схоронність характеризується строком зберігання, рівнем зміни якості й втратами продукції за певний період. При відхиленні від оптимальних умов хоча б одного показника, природна лежкість повністю не реалізується. Лежкість характеризується також втратою тургору рослинною клітиною, зневоднювання якої є важливою проблемою дорогого зберігання.


3. Склад тимчасового зберігання закритого типу призначається виключно для зберігання утримувачем складу товарів, що належать йому. 4. Склад тимчасового зберігання відкритого типу призначається для зберігання товарів, що належать будь-яким особам. 5. Товари можуть бути розміщені на складі тимчасового зберігання без вивантаження їх з транспортних засобів. 6. Порядок розміщення, зберігання та обліку товарів, транспортних засобів комерційного призначення на складі тимчасового зберігання, а також випуску їх із цього складу визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та.


На зберігання насіння впливають метеорологічні умови в період формування і достигання насіння. Насіння, вирощене при сухій сонячній погоді зберігається краще. Вилягання зернових культур, особливо в ранні строки, значно погіршує якість насіння. Насіння, зібране з полеглих посівів і закладене на зберігання, характеризується зниженою лабораторною схожістю. Урожайність рослин, вирощених з такого насіння, завжди нижча. Запізнення зі строками збирання негативно впливає на якість насіння і тривалість зберігання. Наявність пророслих зерен у насіннєвій масі може призвести до значного зниження схожості,.


Умови та термін зберігання овочів потрібно знати , щоб вони максимально довго залишалися тривалий час придатними для вживання в їжу і не втрачали своїх смакових якостей. Всі ми хочемо їсти овочі в свіжому вигляді , тому що це корисно для організму , але для цього потрібно знати умови зберігання овочів у домашніх умовах , як і де правильно зберігати овочі . При правильних умовах зберігання корисні речовини в них майже не втрачаються. Зміст. Де зберігати овочі. Умови зберігання свіжих овочів. Умови зберігання картоплі. Умови зберігання моркви. Як зберігати моркву взимку. Умови зберігання буряків.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

долчет женщены на вертиле

тест бетонщика с ответами

последнее короткое письмо малена край читать онлайн