реферат на тему біологічні особливості та виробнича характеристика айви

реферат на тему біологічні особливості та виробнича характеристика айви


Реферат. Айва. План. 1. Характеристика. Види айви. Розмноження. Хвороби та шкідники. Поширення і екологія. Значення і застосування. Список використаних джерел. 1. Характеристика. Ботанічний опис: листопадне дерево <# "justify"> 2. Види айви. Айва японська або хеномелес. Ботанічний опис: Айва японська - це низький декоративний чагарник висотою не більше 1 м, що має універсальне застосування: він і плодове, і декоративна рослина, з міцними дугоподібно вигнутими пагонами з колючками завдовжки до 1 см. Ніжні смарагдово-зелене листя густо розташовані на гілочках. Коричнево.


Господарсько-біологічні особливості сорто-підщепних комбінувань айви в розсаднику в умовах північного Лісостепу України. Уперше встановлено біологічні особливості та продуктивність одинадцяти сортів і елітних форм груші на сильно- та слаборослій підщепах. Визначено строки проходження основних фенологічних фаз залежно від умов вегетації, вивчено зимостійкість, стійкість до збудників парші та бурої плямистості стосовно даних сортів. Установлено параметри спектральних характеристик листя, що корелюють з потенційною продуктивністю. Визначео морозо-, зимо-, жаро- та посухостійкість сортів, їх стійкість до основних захворювань. Досліджено анатомоморфологічні зміни генеративних бруньок.


Біологічні особливості сорту визначають характер росту, плодоношення і продуктивності плодових і ягідних культур. Ці особливості диктують вимоги до вибору місця під сад і застосування різних технологій. Плодові і ягідні культури – багаторічні полікарпічні деревні та кущові рослини. Для опису їх сортів дуже важливі ознаки, які характеризують проходження життєвого циклу. Довговічність.Цей показник не обов’язкова умова для позитивної характеристики сорту. Сучасні технології орієнтуються на короткий цикл експлуатації саду.


Загальна характеристика виробничого середовища Виробниче середовище — це середовище, в якому людина здійснює свою трудову діяльність. Воно містить комплекс підприємств, організацій, установ, засобів транспорту, комунікацій тощо. Виробниче середовищ характеризується передусім параметрами, які специфічні для кожного виробництва і визначаються його призначенням.


Біологічні шкідливі виробничі фактори, особливості їх впливу на організм людини. Один і той же небезпечний і шкідливий виробничий фактор за природою своєї дії може належати одночасно до різних груп. Дія окремих несприятливих факторів виробничого середовища може Призвести невиробничої травми — порушення анатомічної цілісності організму людини або його функцій внаслідок впливу виробничих факторів. До біологічних небезпечних та шкідливих виробничих факторів належать патогенні мікроорганізми (бактерії, віруси, мікроскопічні гриби та ін.) та продукти їх життєдіяльності, а також макроорганізми (рослини та тварини). Один і той же.


В Україні за біологічними і виробничими ознаками всі плодові рослини прийнято об'єднувати в групи: зерняткові, кісточкові, горіхоплідні, ягідні, субтропічні і тропічні (табл. 2). За зовнішнім виглядом - морфологічними ознаками - плодові і ягідні рослини об'єднують в п'ять груп: дерева, кущі, напівкущі, багаторічні трав'янисті та ліаноподібні рослини (табл. 3). Дайте визначення цих термінів. 2. Дайте визначення поняттю сорт культурних рослин. 3. Як систематизують плодові культури за виробничим призначенням? 4. Як групують плодові культури за біолого-морфологічними формами?


Питання охорони праці багатогранне, складне і досить відповідальне. Адже за ним – життя і здоров’я людей, які своєю працею створюють для держави, нації матеріальні блага. Як показує світовий досвід безпека праці є основною гарантією стабільності та якості будь-якого виробництва. Інші методичні матеріали на урок Основи Безпеки Життєдіяльності (ОБЖ) скачати.


Біологічно-виробнича характеристика плодових культур. У процесі еволюції у плодових культур сформувались і успадкувалися певні біологічні ознаки, зокрема форми і розміри надземної частини, особливості плодоношення, активність росту, способи розмноження. відношення до екологічних факторів та ін. Наведена нижче біологічна і виробнича характеристика плодових культур включає як їх природні (генетичні) особливості, так і набуті в процесі використання. ЯБЛУНЯ.Промислова культура яблуні в нашій країні поширена в усіх зонах, але.


Тут найдется полное раскрытие темы -Еколого-біологічна характеристика флори рослин, які використовуються в косметології, Загружено: 2014-04-09. Наприклад слиз, виступаючий на поверхні насіння айви і льону, приклеює це насіння до ґрунту і тим самим перешкоджає їх здуванню вітром. Слизи володіють високою водозатримувальною здатністю, тобто здатні поглинати багато води, не розріджуючись. Предмет дослідження: еколого-біологічні, господарські і фітоценотичні особливості лікарських видів рослин. . Матеріали з даної теми можна широко використовувати при роботі в школі на уроках з біології, особливо в 6 класі.


Тема. Риби, їх будова й біологічні особливості. Не буває гір, де б трава не росла Не буває вод, де б риби не водились. Китайське прислівя. Виникнення риб у процесі еволюції було пов’язане з такими особливостями: поява черепа, (що захищає головний мозок й органи чуття). поява щелеп, (які забезпечують захоплення та утримання їжі). поява парних плавців, що забезпечують рухливість розвиток головного і спинного мозку. Номер слайду 6. Зовнішня будова риб.


Загальна характеристика біологічно активних речовин. Біологічно активні речовини (БАР) – це неорганічні ύ органічні сполуки, загальною особливістю яких є висока активність у невеликих кількостях. Серед біологічно активних речовин є як низькомолекулярні (наприклад, вітаміни, алкалоїди), так і високомолекулярні сполуки (наприклад, ферменти, білкові гормони). Загальною особливістю є висока активність у невеликих кількостях. Більшість БАР відносять до продуктів вторинного обміну, вважаючи первинними білки, ліпіди й вуглеводи.


Особливості використання піпеток та піпетувальних засобів… Запобігання поширенню інфекційних матеріалів …………. Біологічні патогенні агенти – патогенні для людини мікроорганізми (бактерії, віруси, хламідії, рикетсії, простіші, гриби, мікоплазми), генно-інженерно-модифіковані мікроорганізми, отрути біологічного походження (токсини), гельмінти, що можуть спричинити захворювання, інтоксикацію, загибель людини чи тварини, а також матеріал (ураховуючи кров, інші біологічні рідини та екскрети організму), підозрілий на вміст перелічених агентів. Освіта з біозахисту повинна вміщувати такі теми, як потенційний ризик подвійного.


Біологічні особливості росту та розвитку найважливіших сільськогосподарських культур: зернових, соняшника, буряків. Біологічні особливості та агротехніка вирощування картоплі. Овочівництво як важлива галузь сільського господарства. Агротехніка вирощування овочевих культур. Скорочення витрат при вирощуванні і збиранні врожаю картоплі. Методи зберігання картоплі. Технологія вирощування кукурудзи на зерно урожайністю 60 ц/га на чорноземі вилугуваному глибокому малогумусному легкосуглинковому на лесі у СВК "Ружинський" Ружинського району Житомирської області. Біологічні особливості, можливості рекомендованих сортів кукурудзи, їх ботанічні характеристики. Підвиди, сорти, різновиди кукурудзи.


Работа по теме: Ботанічна класифікація плодових рослин. Глава: Виробнича та біолого-морфологічна класифікація плодових культур. ВУЗ: ЛНАУ. Виробнича та біолого-морфологічна класифікація плодових культур. В Україні за біологічними і виробничими ознаками всі плодові рослини прийнято об'єднувати в групи. Перше групування виробниче, в основу якого покладено особливості типу плоду і умови вирощування. За цією класифікацією плодові культури ділять на: зерняткові, кісточкові, горіхоплідні, ягідні, субтропічні і тропічні. В групі субтропічних виділяють підгрупу цитрусових (Табл. 1).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

долчет женщены на вертиле

тест бетонщика с ответами

последнее короткое письмо малена край читать онлайн