аналіз факторів що впливають на ефективність виробництва м яса курчат-ьройлерів
аналіз факторів що впливають на ефективність виробництва м яса курчат-ьройлерів
Огляд питань підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва м’яса курчат-бройлерів за рахунок використання технологічного способу вирощування птиці. Ефективність комбікормів з годівниць різного кольору. Поняття кормової поведінки птиць. АВТОРЕФЕРАТ. дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук. Використання факторів стимулювання росту при вирощуванні курчат-бройлерів. Спеціальність: Технологія виробництва продуктів тваринництва. Свириденко Олексій Іванович.
Мета досліджень. Дослідити продуктивну дію пробіотичної добавки «Пробіол» на масу тіла, прирости та забійні показники курчат-бройлерів кросу Росс-308. Методи. Зоотехнічні, статистичні, фізіологічні та морфологічні. Результати. Дослідженнями встановлено, що за використання пробіотичної добавки «Пробіол», маса тіла курчатбройлерів становила 2658,2 г, що на 14,4 % більше, порівняно з контрольними аналогами. У дослідній групі курчатбройлерів збереженість збільшувалась на 4%. Зафіксовано, що за період вирощування курчат-бройлерів дослідної групи, середньодобовий приріст був більшим на 14,7% та абсо.
Технологія виробництва м’яса качок - курсовая работа (Теория) по сельскому хозяйству. Тип: Курсовая работа (Теория). Предмет: Сельское хозяйство. Все курсовые работы (теория) по сельскому хозяйству ». Язык: Украинский. Дата: 24 сен 2014. Кафедра технології виробництва продукції тваринництва. Розведення і вирощування качок - надійна підмога домашньому бюджету. Мясо качок відрізняється ніжністю, соковитістю і біологічною повноцінністю. Пристосувати і виділити приміщення для утримання качок нескладно і недорого. Качок найкраще вирощувати поблизу неглибоких водойм,ставів,річок. Мясні породи качок несуть до 140-150 яєць за один цикл. На базі породи пекінських качок створено багато сучасних кросів качок.
Технологічні розрахунки по виробництву м’яса курчат-бройлерів на птахофабриці певної потужності проводяться в такій послідовності: 1. Відповідно до параметрів приміщення та обладнання, яке в них застосоване, визначають кількість добових курчат, яких можна розмістити в одному приміщенні. Кількість добових курчат, яких можна розмістити в одному приміщенні, визначають з врахуванням корисної площі в приміщенні і щільності посадки курчат. 2. З урахуванням збереження поголів’я визначають кількість бройлерів, яких можна виростити в одному приміщенні за один оборот. 3. Розраховують кількість оборотів .
Постановка проблеми. Розвиток виробництва м’яса курчат-бройлерів пов’я-заний як з високою дієтичною, харчовою якістю, так і з економічними перевагами порівняно з виробництвом інших видів м’яса сільськогосподарської птиці. У тушці курчат-бройлерів міститься: білка – 19–23% (у білих м’язах його вміст досягає 21–25%), жиру – 5–15%, золи – 0,8–1,1%. Білок м’яса курчат-бройлерів багатий на всі незамінні амінокислоти, в тому числі триптофан, метіонін, лізин. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Одним з найважливіших завдань науки та виробництва було і залишається забезпечення населення високоякісними продуктами харчування. У світовому балансі м’ясопродуктів м’ясо курчат-брой-лерів становить 54–92%.
Виробництво м'яса курчат-бройлерів. Сучасне промислове виробництво м'яса бройлерів базується на таких основних принципах: використання високопродуктивної гібридної птиці; вирощування бройлерів в пташниках, які обладнані засобами, що забезпечують повну механізацію і автоматизацію виробничих процесів та регулювання мікроклімату в залежності від віку птахів, високу ефективність праці; застосування ресурсозберігаючих технологічних прийомів; виконання виробничого процесу за технологічним графіком, який забезпечує ритмічне цілорічне вирощування бройлерів; застосування повнораціонних сухих комбікормів, які відповідають.
Утримання курчат-бройлерів. Виробництво м'яса птиці починається з отримання інкубаційних яєць і закінчується реалізацією в торговельну мережу готової м'ясної продукції. При цьому технологія вирощування м'ясних курчат на таких підприємствах розрахована на 4,7 оборота при підлоговому утриманні і на 5,2 – при клітковому. Вирощування курчат-бройлерів на глибокій підстилці. Подальша інтенсифікація виробництва м'яса бройлерів поряд з іншими факторами в значній мірі залежить від більш широкого впровадження технології вирощування м'ясних курчат у клітках. У клітках курчата-бройлери ростуть швидше і раніше досягають високої живої маси, витрачаючи менше корму на 1 кг її приросту.
Лише торік виробництво м’яса бройлерів збільшилось на 13%, а частка його складає 85,7% усього промислового виробництва м’яса птиці. У зв’язку з цим дослідження з визначення ефективності використання у комбікормах курчат-бройлерів кормового концентрату «Живина» є актуальними і мають важливе наукове та практичне значення. Для визначення ефективності використання кормового концентрату у комбікормах для курчат-бройлерів нами були проведені дослідження в умовах Центру практичної підготовки студентів біотехнологічного факультету Подільського державного аграрно-технічного університету. Матеріалом для науково-господарського досліду слугували курчата-бройлери кросу Ross-308.
Основні принципи промислової технології виробництва м`яса бройлерів. Промислове виробництво бройлерів базується на таких основних принципах: 1. Використання високопродуктивної гібридної птиці. Для вирощування приймають здорових курчат. При відборі м`ясних курчат слід пам`ятати, що вони в добовому віці важчі і менш рухомі, ніж курчата яєчних порід. При вирощуванні курчат для місцевого обігріву застосовують електробрудери, установки «ІКУФ» і «Луч». У перші дні навколо брудера ставлять огорожі, щоб курчата НЕ розбігалися. Щоб мати 100 голів ремонтного молодняку слід прийняти на вирощування 200 шт. курчат і 300 півників.
Порівняння впливу ефективності застосування преміксів на продуктивність та якість продукції курей. Одним із важливих факторів, що впливають на продуктивність птиці є вміст протеїну в кормах . Кількість протеїну в кормах має важливе значення оскільки такі високобілкові продукти, як яйце м’ясо, пір’я можуть утворюватися лише при певній кількості протеїну . / Т. В. Засуха, 1999/ . ВАТ птахофабрика "Ражнівська" має потужність 340 тис. птахомісць для утримання курей-несучок в клітках, 130 тис. для вирощування молодняку птиці, а також 200 тис. птахомісць для долівкового утримання курчат-бройлерів. В даний час виробничі потужності використовуються на 25℅.
Розведення та вирощування курчат-бройлерів – важливе джерело збільшення виробництва м’яса в нашій країні та розширення його асортименту. Відгодовувати курчат-бройлерів в промислових умовах економічно вигідно. Розвиток бройлерної промисловості пов’язаний як з високою дієтичною, харчовою якістю, так і з економічними перевагами порівняно з виробництвом інших видів м’ясної птиці. Бройлери характеризуються скороспілістю, ефективним використанням кормів, відносно невеликими витратами кормів на одиницю продукції, швидкою зворотністю обігових засобів, високою рентабельністю виробництва. Базою для виро.
1. Технологія виробництва м’яса бройлерів. Виконав: Студент ФАМ ∣ курсу 2 групи Литвиненко Андрій. 2. План. 1. Переваги м’яса бройлерів. 2. Приміщення для утримання. 3. Вимоги до приміщень. 3. Переваги м’яса бройлерів. Розвиток бройлерної промисловості пов’язаний як з високою дієтичною, харчовою якістю, так і з економічними перевагами порівняно з виробництвом інших видів м’ясної птиці. Біологічна цінність підшкірного жиру бройлерів характеризується підвищеним умістом у його складі незамінних жирних кислот (лінолева, ліноленова, арахідонова) та поліненаси- чених жирних кислот. Вирощуючи курчат, треба подбати про температуру в пташнику.
9.5. Виробництво м’яса бройлерів. Розвиток бройлерної промисловості пов’язаний як з високою дієтичною, харчовою якістю, так і з економічними перевагами порівняно з виробництвом інших видів м’ясної птиці. У туші бройлерів міститься, %: білка — 19 — 23 (у білих м’язах його вміст досягає 21 — 25 %), жиру — 5 — 15, золи — 0,8 — 1,1. Білок м’яса бройлерів багатий на всі незамінні амінокислоти, в тому числі триптофан, метіонін, лізин. За співвідношенням триптофану й ок . Бройлери характеризуються скороспілістю, ефективним використанням кормів, відносно невеликими витратами кормів на одиницю продукції, швидкою зворотністю обігових коштів, високою рентабельністю виробництва.
1. Технологія виробництва м’яса бройлерів. Виконав: Студент ФАМ ∣ курсу 2 групи Литвиненко Андрій. 2. План. 1. Переваги м’яса бройлерів. 2. Приміщення для утримання. 3. Вимоги до приміщень. 3. Переваги м’яса бройлерів. Розвиток бройлерної промисловості пов’язаний як з високою дієтичною, харчовою якістю, так і з економічними перевагами порівняно з виробництвом інших видів м’ясної птиці. Біологічна цінність підшкірного жиру бройлерів характеризується підвищеним умістом у його складі незамінних жирних кислот (лінолева, ліноленова, арахідонова) та поліненаси- чених жирних кислот. Вирощуючи курчат, треба подбати про температуру в пташнику.
Технологія виробництва м’яса курчат-бройлерів. 4 4. 14 10. Фактори, що впливають на несучість курей та якість яєць. Методи оцінки несучості. М’ясна продуктивність. Зміст теми: Харчова цінність та економічна ефективність виробництва м’яса курчат-бройлерів. Основні принципи технології. Сучасні кроси для виробництва м’яса курчат–бройлерів. Комплектування батьківського стада. Утримання і годівля курей. Вирощування ремонтного молодняку. Вирощування курчат-бройлерів: у кліткових батареях, на глибокій підстилці, на сітчастій підлозі. Роздільне вирощування півників і курочок. Норми, раціони та режим годівлі бройлерів. Технологічні аспекти підвищення продуктивності курчат-бройлерів.
Зараз складова успіху галузі – генетика та селекція, сучасний науково обґрунтований рівень годівлі та утримання птиці, технологічне та переробне обладнання, високі ветеринарний захист та організація праці. Щоб птиця була високопродуктивної, мало створити їй хороше середовище життя. Потрібно правильно її годувати, вміти складати раціони, що містять всі необхідні їй поживні речовини. При організації годівлі курей раціони необхідно збалансувати за вмістом обмінної енергії, сирого протеїну, сирої клітковини, вітамінів, мінеральних речовин, мікроелементів. Це забезпечує генетично обумовлену продукт.
Цікавить рентабельність вирощування бройлерів? Фідлайф підготував розрахунок і показники рентабельності розведення бройлерів. Почнемо з того, якими способами можна вести бізнес з розведення птиці на м'ясо. Вирощування бройлерів з приватною метою і для продажу. Розмір вкладень у бізнес з вирощування бройлерів залежить насамперед від мети, з якою він запускається.
Принципи технології виробництва м’яса бройлерів. Утримання батьківського стада. Технічне переоснащення та ресурсозбереження у виробництві бройлерів. Сучасне промислове виробництво м'яса бройлерів ґрунтується на таких основних принципах: - використання високопродуктивної гібридної птиці . За генетичним потенціалом курчата-бройлери у цьому віці здатні мати живу масу не менше, ніж 2,4 кг при витратах корму не більше ніж 1,78 кг на 1 кг приросту. Селекційна робота з м’ясними кросами курей проводиться в першу чергу на подальше підвищення м’ясної скороспілості курчат-бройлерів, що незабаром дасть змогу вирощувати їх на м'ясо за 5 тижнів (до досягнення ними 36- добового віку). Список литературы
З метою підвищення середньодобових приростів живої маси курчат-бройлерів, зниження затрат корму на виробництво 1 кг продукції, покращення збереженості птиці та ефективності виробництва м'яса бройлерів рекомендується додавати до стандартного комбікорму біомасу гриба В1. trispora як джерело β-каротину та інших біологічно активних речовин в кількості 1,0 г на 1 кг корму протягом всього періоду вирощування. та якість м'яса. Біомаса гриба В1. trispora, яку згодовували курчатам-бройлерам в кількості 0,5 та 1,5 г на 1 кг корму не впливала на процеси травлення, обміну речовин, продуктивність та збереженість поголів'я. - вивчити хімічний склад м'яса курчат-бройлерів при згодовуванні біомаси гриба В1. trispora
Коментарі
Дописати коментар